Every woman deserves a doula

kennis . vertrouwen . rust. mindset . tools . bewustwording

Jouw doula

Ik ben geen vervanging van je verloskundige, gynaecoloog of partner. Ik ben juist een waardevolle toevoeging aan je geboorteteam. Mijn begeleiding stem ik helemaal af op jullie wensen en ervaringen. Iedere geboorte is anders, en ik pas me aan. Samen doen we er alles aan om jou in je kracht te zetten en om zo van je bevalling een beleving te maken waar je ontzettend trots op kunt zijn.

Ik luister naar jullie verhalen, angsten en wensen en ik deel mijn kennis over het geboorteproces. Daarna zetten we dit samen om naar een geboorteplan. Maar het allerbelangrijkste is dat ik er ben, helemaal voor jou. Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna.

Het doula effect

EEN VROUW DIE KIEST voor een doula wil heel graag,

Als Doula ben ik er voor jou.

zwangerschap Breda / zwangerschapsmassage Breda / bevalling Breda

TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap kom ik graag een keer bij jou thuis voor een eerste kennismaking. Dit eerste gesprek kan ook online plaatsvinden. Bij de kennismaking kijken we oriënterend naar onze verwachtingen, zowel die van jou als die van mij. Jullie delen je verhaal, en ik leg uit wat ik jullie kan bieden en hoe mijn werkwijze is. Vervolgens hebben we tijdens de zwangerschap nog twee uitgebreide sessies. Zo leer ik jullie kennen, inclusief jullie wensen en angsten. Mocht je al een keer eerder bevallen zijn, dan bespreken we ook deze ervaring. Ik geef jullie kennis over het geboorteproces, een stuk fysiologie, de werking van de hormonen en de vele keuzemogelijkheden die er zijn. Jullie wensen leggen we vast in een geboorteplan. We gaan ook praktisch aan de slag. Diverse houdingen ter ontspanning komen aan bod en we gaan de diepte in met verschillende ontspanningstechnieken. Je partner krijgt tips en tricks om jou te ondersteunen tijdens de bevalling, zodat hij er ook vol zelfvertrouwen helemaal voor jou kan zijn. Ik ben er namelijk niet alleen voor jou als moeder, maar ook voor je partner.

zwangerschapscursus in Breda / uitleg van een geboortecursus in Breda

Bij de bevalling

Wanneer de bevalling begint, ben ik er op het moment dat jullie dat wensen, voor jullie allebei. Ik luister, geef steun, adem mee, help ontspannen, support, bewaak de sfeer, moedig aan en herinner jullie aan onze waardevolle gesprekken. Daarnaast verplaats ik mee van thuis naar het ziekenhuis, zodat jullie ook daar een vertrouwd gezicht hebben die er helemaal voor je is. De geboorte probeer ik zo goed mogelijk vast te leggen door foto’s en filmpjes te maken. Als jullie baby er is en ik zie dat jullie gesetteld en in goede handen zijn, dan pas laat ik jullie alleen met jullie kindje. Op het moment dat jullie dat wensen, voor jullie allebei.

Foto: Maan Photography

IN DE KRAAM PERIODE​

In de kraamperiode kom ik graag nog een keertje langs om te kijken hoe het met jullie en met jullie baby gaat. Uiteraard op het moment dat jullie daar aan toe zijn maar zeker wel binnen 3 weken na de geboorte. Tijdens dit moment praten we bij en hebben we het over het verloop van de bevalling. Ik luister graag naar jullie verhalen en ervaringen, en ik overhandig jullie het geboorteverhaal van jullie kindje.

Foto: Maan Photography

De kosten van een doula

Wil je mijn liefde en support tijdens je bevalling? Dit is wat je allemaal van me krijgt:

Tarief

De kosten van dit fijne pakket zijn

All in €1275- 

Exclusief eventuele kilometers en parkeerkosten. Vanaf een straal van 10 km buiten Breda reken ik een km vergoeding van 0,35 cent per kilometer

wat kost een doula | hoe duur is een doula

Jij bent het waard

Je bent het waard om voor je droombevalling te gaan. Je bent het waard om nu eens voor jezelf te kiezen, om in jezelf te investeren. Om voor iets moois en waardevols te kiezen waar je de rest van je leven profijt van hebt. Want een krachtige, positieve bevalervaring draag je de rest van je leven met je mee. En het is niet in woorden uit te drukken hoeveel dit waard is, zowel voor jou als voor je kindje.